KONYA / MERAM - Gödene Orhan Gazi İmam Hatip Ortaokulu

11.09.2023 Pazartesi gününden geçerli ders programı

Ağu

Sayın velilerimiz 2023-2024 Eğitim öğretim yılında  okul formamızda değişikliğe gidilmiştir.

(Eski okul formamızın örgü ceketinin üretiminin olmaması sebebiyle değişiklik yapılma ihtiyacı oluşmuştur.)

1. ve 5. Sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin afişimizdeki yeni formayı almaları gerekmektedir.

Diğer sınıflar eski formaları ile  devam edebilirler. Yeni forma alma ihtiyacı oluşan ara sınıf öğrencilerimiz de yeni formayı alacaklardır.

Yeni forma renklerimiz:  Bordo ceket, bordo tşört, lacivert pantolon

Ağu

2023-2024 Eğitim öğretim yılı zaman çizelgemiz aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Velilerimizin ve öğrencilerimizin bilgisine.

Haz

Okulumuzda 5-6-7-8.sınıf öğrencilerine yönelik yaz ve DYK kursları başvuruları 15-22 haziran tarihleri arasında başlıyor. Detaylı bilgi için okul idaresine başvurabilirsiniz

Nis

Öğrencilerimizin LGS sınavına daha iyi hazırlanmalarını sağlamak ,seviyelerinin ne durumda olduğunu tespit etmek  ve sınav heyacanlarını azaltmak  için okulumuzda deneme sınavları yapılmaktadır.Deneme sınavları tüm sınıflar düzeyinde her ay rutin olarak gerçekleştirilmektedir. Bu deneme sınavları sayesinde öğrencilerimizin  stres ve zaman kontrolünü sağlayarak  daha başarılı olmaları hedeflenmektedir.

Nis

Okulumuzda ''Şehrimin Değerleri Konulu'' öykü yarışması yapıldı. Öğrencilerimizin yazdığı öyküler Türkçe öğretmenimiz Akif Okan ÜNAL başkanlığında ki komisyon tarafından değerlendirilmesi neticesinde 6/A  sınıfı öğrencimiz Gazel EL BEKRİ' nin öyküsü 1.seçilmiştir. Yarışmaya katılan ve derece yapan öğrencilerimiz okul idaresi tarafından ödüllendirilmiştir.

Nis

Okulumuz öğretmenleri tarafından öğrencilerimizle daha iyi iletişim kurabilmek amacıyla Richard M. Lerner'in ''Ergengenlik Hakkında Her Şey'' kitabı okundu.Türkçe öğretmenimiz Akif Okan ÜNAL tarafından kitabın analizi gerçekleştirildi.

Mrt

OKULUMUZDA EZANI VE KURAN-I GÜZEL OKUMA VE 40 HADİS EZBERLEME YARIŞMASI YAPILDI.YARIŞMLARDA ÖĞRENCİLERİMİZ RABBİMİZİN KELAMINI  VE DAVETİ EN GÜZEL ŞEKİLDE OKUMAYA GAYRET ETTİLER. AYRICA  PEYGAMBERİMİZİN ÖVGÜSÜNE MAZHAR OLMAK İÇİN 40 HADİS EZBERLEDİLER. YARIŞMALARA KATILAN VE DERECE YAPAN BÜTÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ. BU YARIŞMALARI ORGANİZE EDEN DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİMİZ HASAN TÜRKYILMAZ HOCAMIZA DA ÖZVERİ VE GAYRETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜ HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA , ÖĞRENCİLERİMİZİN MİLLİ VE MANEVİ DUYGULARINI CANLANDIRMAK İÇİN, '' ŞEHİTLİK,PANAROMA,MEVLANA VE TAŞ BİNA'' GEZİSİ DÜZENLEDİK.

Mrt

Pi sayısının meşhur yaklaşık değeri 3,14 olduğu için her yıl 3'üncü ayın 14'üncü günü 1988 yılından beri "DÜNYA Pİ GÜNÜ" olarak kutlanıyor. Matematikçiler için adeta bir bayram olan gün çeşitli yerlerde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen irrasyonel matematik sabiti'dir. İsmini, Yunanca çevre sözcüğünün ilk harfi olan π den alır. Pi sayısı, Arşimet sabiti ve Ludolph sayısı olarak da bilinir.

Okulumuzda da bu günü öğrencilerimizle birlikte kutladık.Katkılarından dolayı Matematik öğretmenimiz Aydın EĞİLMEDİ' öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

OKULUMUZ KORİDORUNA ''HAFTANIN AYETİ ,HAFTANIN HADİSİ ŞERİF'İ '' KONULU PANO ÇALIŞMASI YAPILDI. HER HAFTA  ÖĞRENCİLERİMİZ TARAFINDAN PANO GÜNCELLENMEKTEDİR.